کسب‎وکارهای خلاق دانشگاهی محیط جامعه را به سمت کارآفرینی متحول می‌کنند
1396-05-10
کسب‎وکارهای خلاق دانشگاهی محیط جامعه را به سمت کارآفرینی متحول می‌کنند

سورنا ستاری در بازدید از مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا(س)، دانشجویان خلاق و نوآور را زمینه‌ساز تحول فرهنگی دانشگاه‌ها دانست و گفت: با توجه به ظرفیت بسیار بالای نیروی انسانی خلاق و تحصیل‌کرده، می‌توان انتظار داشت در آینده‌ای نزدیک نه تنها دانشگاه‌های ما، بلکه فضای جامعه به واسطه کسب و کارهای نوآور دستخوش تحولی ساختاری شود.

به گزارش "پایگاه جامع اطلاع رسانی کارآفرینان" ، وی با بیان این‌که جوانان موجب تغییر و تحول جدی فرهنگی و ساختاری شده و توانسته‌اند کسب و کارهای سنتی را تغییر دهند ، افزود: هر جا جوانان پای کار آمده اند زمینه تحول و تغییرات کسب و کارهای پیشین را ایجاد کردند و موجب تحولات اساسی از جمله تحولات فرهنگی شده اند و این موضوع، خاصیت نگرش استارتاپی است.

ستاری، به حمایت از شرکت‌های خلاق و نوآور در رویکرد جدید معاونت علمی و فناوری اشاره کرد و گفت: یک سری از شرکت‌ها خلاقیت و نوآوری را مبنای خود قرار داده‌اند هستند و با این‌که پیچیدگی شرکت‌های بزرگ را ندارند اما زمینه بسیار مساعدی برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد دارند بسیاری از شرکت‌های دانشگاهی از جنس همین شرکت‌ها هستند و بر همین اساس حمایت از این شرکت‌ها را در دستور کار داریم.

وی ادامه داد: در کنار فرهنگسازی و ترویج این زیست‌بوم کارآفرینی، حمایت از شرکت خلاق و نوآور در دستور کار است.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین در جمع رؤسای دانشکده‌ها، معاونان و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه‌الزهرا(س)، مهم‌ترین رسالت دانشگاه‌ها را پیشرفت جامعه به کمک نوآوری فارغ‌التحصیلان دانست و گفت: رسالت دانشگاه‌های ما تربیت نیروی انسانی خلاق و کارآمدی بوده است که بتواند از مسیر کارآفرینی، بدون اتکای به دولت و درآمدهای نفتی ارزش افزوده ایجاد کند.

ستاری، با تأکید بر این‌که دانشگاه ها باید یک حرکت اجتماعی را شکل دهند و در گام نخست باید فرهنگ تکیه به پول دولتی درآمد نفتی و اشتغال دولتی را اصلاح کنند، گفت: شکل‌گیری شرکت‌های اسپین‌آف دانشگاهی، می تواند با ایجاد یک درآمد پایدار زمینه رشد و توسعه دانشگاه و سهولت حرکتش در مسیر نوآوری را فراهم کند.

رییس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، به رشد فرهنگ کسب و کارهای نوآور نسبت به سال‌های پیشین اشاره کرد و افزود: این فرهنگ اکنون در دانشگاه‌ها جای خود را گشوده است و دانشجو با مشاهده‌ی نمونه‌های موفق کسب و کارهایی که از دل دانشگاه برآمدند و درآمد میلیاردی کسب کردند، انگیزه لازم برای پای گذاردن در این مسیر را خواهد یافت.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، نقطه متقابل نگرش استارتاپی را رویکرد دولتی به موضوع پژوهش و اشتغال عنوان کرد و گفت: نگرش دولتی به پژوهش، فناوری و کسب و کار، خروجی‌هایی را منجر می‌شود که نه‌تنها در حل مشکلی از کشور ناتوان هستند، موجب صرف هزینه‌های کلان می‌شوند.

وی، راه‌کار این چالش را نقش‌آفرینی بخش خصوصی به این عرصه‌ها دانست و گفت: شناخت بخش خصوصی از نیازها و ضرورت‌ها موجب می‌شود وروداین بخش به عرصه پژوهش، زمینه رشد و پیشرفت را فراهم کند.